De boekenhoek

De afgelopen jaren heeft Thea van Veen de aan- en verkoop van de boeken van de boekentafel verzorgd. Sinds kort heb ik deze taak van haar overgenomen. Dank dat ze zo lang dit werk gedaan heeft en voor mij fijn dat ze dat met zorg en aandacht heeft overgedragen. Leuk ook dat ze op de achtergrond betrokken blijft, als maatje en vraagbaak.

De Christengemeenschap heeft een eigen Boekenfonds. In samenwerking met uitgeverij Aan de Tijd verschijnen er af en toe nieuwe uitgaven. Ook worden er boeken heruitgegeven. Die boeken samen vormen de ‘boekentafel’. Tafel is in onze situatie een vreemd woord; de boeken staan op de schappen, links in de boekenhoek.

Er ligt daar ook een lijst met alle titels. Het grootste gedeelte van deze titels staat op de schappen. Als je een boek wil aanschaffen, kunt je het mee naar huis nemen. De factuur tref je in het boek aan.  Ik vraag je om het bedrag over te maken naar de vermelde bankrekening. In elk boek zit ook een notitie voor mij om zicht te houden op de verkochte boeken. Wil je die notitie in de houten doos te leggen die in de boekenhoek staat? Daar vind ik hem dan wel.

Je kunt de boeken ook rechtstreeks bij uitgeverij Aan de Tijd bestellen. Als je het boek echter via de ‘boekentafel‘ aanschaft, komt 30% van de aanschafprijs ten goede aan de algemene middelen van onze gemeente.

Recente (her)uitgaven zijn: 

– Ton Besterveld, Het licht van Damascus

– Ogilvie, H.A.P.J., Gedachten bij het Onze Vader

– Peter Selg, Mensenwijding en Wederkomst   

Paul Peeters