Bijeenkomsten

 

Judas: vloek en zegen, opmaat met gesprek op palmzondag 2 april om 11.45 uur

Wie zich met Judas bezighoudt, komt voor raadsels te staan. Karel-Jan Tolsma zal op deze zondag voor Pasen een opmaat houden over deze door Christus gekozen leerling.

 

Gemeenteatelier in de Stille week, 5 april 10.40 uur
In de evangelielezingen van de stille week werken grote contrasten. Op deze ochtend zullen we met houtskool een zelfgekozen thema uitwerken. Karel-Jan Tolsma.

 

Uitvoering Vondelkoor, 7 april 20.00 uur
Op de avond van Goede Vrijdag zingt het Vondelkoor ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck.

 

Pilatusspel, 8 april 19.30 uur
Op zaterdagavond voorafgaand aan Pasen wordt het spel ‘De vraag van Pilatus’ opgevoerd. In dit spel in drie bedrijven van Johannes Heymann- Mathwich, het proces, de kruisiging en de opstanding, raakt Pilatus vertwijfeld tussen wet- en regelgeving, plaatselijke cultuur, religie, fanatisme en eigen geweten. Pilatus, zijn vrouw Claudia Procla en zijn hoofdman Rufus worstelen met de vraag wie Jezus Christus is. Die worsteling kan worden samengevat in de vraag van Pilatus: ‘Wat is waarheid?’. Bernadette Greeve.

 

Paastuintje voor de kinderen, 9 april 9.15 uur
Graag willen we samen met de kinderen weer het paasfeest vieren. Bij de paasochtend hoort het beeld van enkele vrouwen die aankomen bij het graf, een in de rotsen uitgehouwen grot. Deze grot bestond uit twee ruimtes, waarvan de achterste de eigenlijke opbaringsruimte was. Daar was het lichaam van Christus neergelegd. Maar op die plaats verkondigen engelen dat Christus daar niet meer te vinden is omdat hij uit de dood is opgestaan.

In ons paastuintje mogen de kinderen ook een donkere grot binnengaan. Ook zij ontmoeten daar een gestalte als een engel die tot ieder kind een korte boodschap uitspreekt en als teken van het nieuwe leven een gele paasbloem geeft die eveneens de boodschap brengt dat de dood wordt overwonnen.

Ieder kind is welkom om eerst te luisteren naar een paasverhaal en dan de spannende tocht door de donkere paasgrot te gaan. Ook mag het gezaaide en opgekomen graan weer worden meegebracht. En wie weet worden we voor ons vroege opstaan zelfs beloond door een bezoek van de paashaas! Daarna komen we terug in de gemeentezaal en sluiten daar af voordat in de kerk de zondagdienst voor de kinderen plaatsvindt.

 

Eerste Paasdag, zondag 9 april 11.40 uur
Feestelijke ontvangst van Miriam van Osch; onze nieuwe gemeente- geestelijke.

 

‘Sta op, laat ons verder gaan…’, 30 april 11.45 uur
Op deze zondag houdt Karel-Jan Tolsma een inleiding over opstaan, opstanding en wederkomst.

 

Bezield bewegen met Christine Dekkers- Mundshin, 10 mei 10.40 uur
Kunnen we iets van de Opstanding bewegend ervaren?

 

Open dag op Berka, zaterdag 27 mei

De mensenwijdingsdienst in een tent.

Elk jaar gaan er honderden kinderen, jongeren en volwassenen op een van de kampen van de Christengemeenschap. Naast een grote groep betrokkenen vrijwilligers, gaat er ook een tiental priesters mee. Hoe voelt een mensenwijdingsdienst in een tent? Waar genieten al die kampelingen elk jaar zo van? En welke liederen zingen we met elkaar? Kom op 27 mei naar de open dag op kampterrein Berka en maak het mee! Op die dag kun je namelijk meedelen in het kampgevoel. In de ochtend vindt de mensenwijdingsdienst plaats, met aansluitend gezamenlijke zang en een kampmaaltijd. In de middag laten we meer zien van het terrein en hoe het er achter de schermen bij Helios aan toegaat. Ook is er ruimte voor ontmoeting en een blik in de rijke kampgeschiedenis die in verschillende fotoboeken is vastgelegd.

Zin om naar Drenthe te komen? Op dit moment inventariseren we hoeveel interesse er is en waar we ons op kunnen voorbereiden. Om op de hoogte te blijven van de open dag op Berka kun je je gegevens achterlaten op www.helioskampen.nl/opendag. Schrijf zaterdag 27 mei ook alvast in je agenda. We informeren iedereen die op de website zijn interesse heeft geuit ruim van tevoren over het programma en de mogelijkheid om je officieel aan te melden.

Aanmelden voor de open dag: www.helioskampen.nl/opendag.

 

Pinksterviering voor de kinderen, 28 mei 9.15 uur
Nadat de hele weg is afgelegd van Advent tot Pasen en Hemelvaart is Pinksteren van oorsprong het feest van een nieuwe gemeenschap. Het is ook een feest van innerlijke warmte en licht dat tot uitdrukking komt in de vlammen. Wij vieren dit feest op een ingetogen manier: de kinderen ontsteken twaalf kaarsen waarbij iedereen in stilte denkt aan een dierbaar mens die om welke reden dan ook niet aanwezig kan zijn. En we voelen keer op keer hoe de kring wijder en wijder wordt.

 

Pinksterviering in Delfgauw, 28 mei 11.30 uur
Op deze Pinksterzondag zijn we na de dienst hartelijk welkom in de tuin van familie Roest Crollius in Delfgauw voor een Pinksterviering met muziek, verhaal, eten en drinken.
Adres: Ackerdijkseweg 24, 2645 EB Delfgauw.

 

Pinkstervuur en gemeenschapsvorming, 29 mei 11.45 uur
Op tweede Pinksterdag houdt Karel-Jan Tolsma na de dienst een opmaat over Pinksteren met aansluitend gesprek.