Mededelingen

 

Staflid worden in een van de kampen?

Ben je achttien jaar of ouder en heb je zin om als staflid mee te gaan met een van de zomerkampen in binnen- of buitenland, geef je dan snel op via www.helioskampen.nl. De stafvormingsdag, waarop alle staven worden samengesteld, is op zondag 4 februari 2024, de locatie wordt nog bekend gemaakt.

 

Priesterwijdingen

Op 24 en 25 februari 2024 zullen er ook dit jaar weer priesterwijdingen plaatsvinden in Stuttgart. Het is een hele bijzondere en indrukwekkende ervaring om bij de priesterwijdingen aanwezig te zijn. Er worden op dit moment vijf mensen op de wijding voorbereid uit: Nieuw-Zeeland, Spanje, Frankrijk, Litouwen en Nederland.

 

Aanbouw

Eindelijk ontvingen we de sleutels. Ons gemeentegeduld is op de proef gesteld, maar nu heeft de overdracht van de aanbouw plaatsgevonden. Veel leden en vrienden hebben de aanbouw al van binnen gezien en zijn enthousiast over de ruimtelijkheid, de ruimtes en de lichtwerking: ‘Het is groter dan ik dacht!’ Heb je het nog niet gezien, kom dan zeker even binnenkijken. Nu kunnen we beginnen met de tweede fase van de bouw en dat is toch wel een soort nieuw begin. Je kent het wel, ‘vele handen maken licht werk’. De bouwgroep en de inrichtingsgroep zijn op zoek naar die handen want er moet nog veel gebeuren. Zo zoeken we mensen die kunnen schilderen, timmeren, elektriciteitswerk of andere bouwklussen willen doen; alle beetjes helpen het geheel vooruit. Je kunt je hiervoor opgeven bij Rudolf van Lierop. Heb je nog gereedschappen die liggen te wachten om gebruikt te worden, in de aanbouw kunnen ze hun werk doen. rudolf.van.lierop07@gmail.com of 06 55 39 10 31

 

UIT HET BESTUUR

 

Oproep
Het bestuur kan op korte termijn goed versterking gebruiken. Gelukkig heeft er zich een kandidaat aangediend, die de komende tijd met het bestuur meeloopt en mogelijk de rol van penningmeester op zich neemt. Als het meelopen iedereen bevalt, dan hopen we in de gemeentevergadering van het voorjaar van 2024 een nieuw bestuurslid te kunnen benoemen. Daarnaast zoeken we ook nog een algemeen bestuurslid. Heb je interesse om bestuurswerk uit te proberen? Meld je dan bij een van de bestuursleden.

 

Pilot QR code

Nu mensen steeds minder contant geld op zak hebben, groeit de behoefte om digitaal een betaling of schenking te doen. Via een QR code kan de komende tijd een bijdrage voor de koffie, de collecte of een schenking worden gedaan. We willen uitproberen of het een passende vorm is en kunnen ook de interesse ervoor peilen. Op het prikbord  in de hal hangt een QR code voor een algemene schenking zoals de collecte. In de bouwhoek hangt een QR code voor een schenking aan de nieuwbouw. Beide codes brengen je naar een zogenaamd ‘Tikkie’ waar je zelf het bedrag kan bepalen. Als ze niet meer werken, neem dan contact op met Reinout Wissenburg. Tijdens de voorjaarsvergadering zullen we met elkaar bekijken of de pilot een vervolg moet krijgen.