Boekenplank en uitleenbibliotheek

Zoals in de meeste gemeenten van de Christengemeenschap heeft Rotterdam van oudsher een ruimte voor de verkoop van nieuwe boeken, de uitleenbibliotheek en een mand met tweedehandsboeken.

 

boekenhoek

 

Kopen: Op de boekenplank staan boeken van Uitgeverij Aan de Tijd, de eigen uitgeverij van de Christengemeenschap. Deze heeft ook enkele belangrijke boeken van Christofoor overgenomen en een uitgave van ABC-boeken. In elk boek bevindt zich een factuur. Het is de bedoeling dat binnen twee weken het bedrag wordt overgemaakt op de bankrekening van de Christengemeenschap Rotterdam. Er wordt gewerkt met een notitieboekje waarin enkele gegevens van de koper worden genoteerd alvorens je het boek kunt meenemen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de algemene middelen van de Michaëlkerk.

 

Lenen: In de bibliotheek staan boeken over de Christengemeenschap, christologie en antroposofie, hoofdzakelijk Nederlandse maar ook wel Duitse titels, recente en ‘klassieke’ uitgaven. De boeken kunnen kostenloos worden geleend, in principe voor een periode van 4 weken. Er wordt gewerkt met een schrift waarin enkele gegevens worden genoteerd alvorens het boek wordt uitgeleend.

 

Kopen: In de mand met tweedehandsboeken kan naar hartelust worden gesnuffeld. De inhoud wordt regelmatig vernieuwd. In elk boek staat voorin de prijs genoteerd. De afrekening geschiedt met contant geld. Van de opbrengst van de tweedehandsboeken worden nieuwe boeken voor de bibliotheek aangeschaft.