Driekoningenspel, 12 jan, 20.00 uur, onder voorbehoud

Print this entry

De spelersgroep van de vrijeschool Delft voert voor ons het Driekoningenspel op.

Dit is het spel van de Epifanie, de openbaring des Heren, en de aanbidding van de Koningen. De Koningen gaan op weg de ster volgend, maar ook zoekend en ‘tastend’, naar binnen en naar buiten. Zij brengen hun geschenken mee: goud, wierook en mirre; in de tijd ontwikkelde krachten van wijsheid, offergave en genezing.
Maar Herodes, de tiran, heeft iets anders voor ogen. Hij biedt de hoofdman goud, nee, zijn halve rijk om te voorkomen dat de nieuwe Koning wordt geboren. De hoofdman sluit dit drama af in diepe verwarring en innerlijke ontsteltenis; in zijn ziel brandt de strijd tussen licht en donker.
Maar tot slot wenst de engel ons, van God de almachtige, een goede nacht.