Seminar OVERBRUGGEN

Seminar    Het Vreemde     IK      De Ander      OVERBRUGGEN

In dit seminar kunnen we op een speelse manier leren hoe je tot het vreemde dat zich aan ons voordoet, een andere verhouding kunt krijgen. We hebben bijna dagelijks bevreemdende ervaringen, in de ontmoeting met de ander, met onszelf, met kunst, wetenschap, religie. Hoe kunnen we de afstand tussen ‘het vreemde’ en onszelf overbruggen? 

 • Clarine Campagne gaat beweeglijk en onderzoekend met ons aan het werk. In haar visie is scheppend leren samen te werken een belangrijke vaardigheid voor de toekomst. Daar gaan we iets van ervaren.
 • Met motieven uit een verhaal van Tolstoi en vervolgens uit Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri neemt Ignaz Stegeman ons mee in diepe diepten en verheven hoogten.
 • Als koorleider beschikt Solange Gersons over tal van manieren om muzikaal met ons aan de slag te gaan.
 • Dichter en beeldend kunstenaar Peggy Verzett vertelt over de vervreemding in de poëziekunst en laat, hierop aansluitend, eigen gedichten horen.
 • Van 10.00 – 14.30 uur, inloop vanaf 09.30 uur.
  Locatie: Rudolf Steiner College Rotterdam, Tamboerstraat 9, 3034PT
  Deelname € 20 incl. koffie/thee/soep, lunch meenemen
  Overmaken op NL45 TRIO 0212 2803 33
  tnv St. Anthroposofisch Huis Spectrum, ovv Seminar
 • Aanmelden bij: lidaveringmeier230@gmail.com

  flyer-overbruggen-5
  Dit seminar is georganiseerd door een initiatiefgroep, bestaande uit Lida Veringmeier, Ignaz Stegeman, Laura Bargmann, Kitty van Beers en Thea van Veen, vanuit de vraag wat ‘het vreemde’ in ons wakker maakt.