Driekoningenspel, 11 januari 20.00 uur

Print this entry

De spelersgroep van Vrijeschool Widar uit Delft voert ook dit jaar het Driekoningenspel voor ons op. Het spel van Epifanie, Openbaring des Heren, en de aanbidding van de Koningen. De Koningen gaan op weg de Ster volgend, maar ook zoekend en ‘tastend’, naar binnen en naar buiten. Zij brengen hun geschenken mee: Goud, Wierook en Mirre; in de Tijd ontwikkelde krachten van wijsheid, offergave en genezing. Maar Herodes de Tiran heeft iets anders voor ogen. Hij biedt de hoofdman goud, nee, zijn halve rijk om te voorkomen dat de nieuwe Koning wordt geboren. De hoofdman sluit dit drama af in diepe verwarring en innerlijke ontsteltenis; in zijn ziel brandt de strijd tussen licht en donker. Maar de Engel wenst ons, van God de almachtige, een goede nacht.                                       Komt allen, jong of oud, arm of rijk