17 april: Paastuintje voor de kinderen

Print this entry

17 april 2022, 9.15 uur

Graag willen we samen met de kinderen weer het paasfeest vieren. Bij de paasochtend hoort het beeld van enkele vrouwen die aankomen bij het graf, een in de rotsen uitgehouwen grot. Deze grot bestond uit twee ruimtes, waarvan de achterste de eigenlijke opbaringsruimte was. Daar was het lichaam van Christus neergelegd. Maar op die plaats verkondigen engelen dat Christus daar niet meer te vinden is omdat hij uit de dood is opgestaan. 

In ons paastuintje mogen de kinderen ook een donkere grot binnengaan. Ook zij ontmoeten daar een gestalte als een engel die tot ieder kind een korte boodschap uitspreekt en als teken van het nieuwe leven een geschenk geeft dat eveneens de boodschap brengt dat de dood wordt overwonnen. 

Ieder kind is welkom om eerst te luisteren naar een paasverhaal en dan de spannende tocht door de donkere paasgrot te gaan. Ook mag het gezaaide en opgekomen graan weer worden meegebracht. En wie weet 

worden we voor ons vroege opstaan zelfs beloond door een bezoek van de paashaas! Daarna komen we terug in de gemeentezaal en sluiten daar af voordat in de kerk de zondagdienst voor de kinderen plaatsvindt.