Mededelingen

 

Gesprekskring ‘Wandelen met Christus door het jaar heen’
Zaterdag 14 juni zal de laatste bijeenkomst zijn van de gesprekskring. We blikken dan terug op Hemelvaart en Pinksteren. Hemelvaart is een van de grote mysteries en Pinksteren kan ons bewustzijn wekken en versterken voor de mensheidsontwikkeling; waar gaan we naar op weg?

De gesprekskring is in 2021 gestart met het onderwerp ‘In vrede ben ik met de wereld’ zoals dit in de dienst klinkt. Twee jaar hebben we als kring gesprekken en ontmoetingen gehad in dit licht; … deze vrede kan ook bij u zijn omdat ik u die geef’. Een deel van de kringleden en nieuwe leden zijn vervolgens een aantal jaren wandelend met Christus door het jaar heen gegaan. Nu komt er op 14 juni een einde aan deze kring. We weten dat er een nieuw initiatief aan komt in dit licht. Rudolf van Lierop.

 

Vooraankondiging: het christelijke jaarverloop
De gespreksgroep ‘Genezingen in het evangelie’ loopt na een jaar ten einde. Vanaf de adventstijd gaat er een nieuwe groep van start met als thema: het christelijke jaarverloop. In deze werkgroep willen we ons niet alleen richten op de jaarfeesten zelf maar ook op de tijden die daartussen liggen en de ontwikkelingsweg die we gaan door de feesttijden heen van de ene feesttijd in de volgende. Ook aansluitende vragen rondom de jaarfeesten kunnen we als onderzoeksvragen meedragen in de werkgroep. Praktische informatie volgt te zijner tijd. Miriam van Osch.

 

Open Monumentendag
Op 13 september is het weer Open Monumentendag. Na het succes van vorig jaar doen we weer graag mee. Wie het ook leuk vindt om geïnteresseerde mensen, jong en oud, met of zonder kinderen, rond te leiden door ons monumentale gebouw, kan zich melden bij Herman Gerrits (hermangerrits@proton.me) of via 06-10173294. Dank vast. Herman Gerrits.

 

Van de penningmeester
Als penningmeester ben ik door jullie benoemd om te zorgen dat we al datgene dat we als Christengemeenschap Rotterdam willen doen en ontwikkelen ook betaald kan worden. Daar is heel simpel gezegd geld voor nodig. Vooropgesteld: Ik ben elke maand weer onder de indruk wat we met onze relatief kleine gemeente op weten te brengen. Daarvoor ben ik ook elke maand weer dankbaar, dat meen ik.

In het jaar 2024 moesten we ondanks alle extra giften voor de nieuwbouw, voor de normale huishouding afsluiten met een tekort van €3.044,02. Dat kunnen we een keer best dragen, maar het moet geen gewoonte worden.

In de Christengemeenschap maken we naar eigen vermogen en offerkracht bijdragen over naar de Christengemeenschap waaruit alle kosten voor het gemeentewerk, gebouw en sacramenten worden betaald. Wat ooit vooral via de collecteschaal werd ingebracht kan nu, voor wie dat wil, met de automatische overschrijving.

Tegelijk roept de automatische overschrijving de vraag op in welke mate ik zelf nog aandacht heb voor de bijdrage die ik doe.

Doordat de bijdrage vrijwillig is, hebben we niet de gewoonte om jaarlijks een verhoging te vragen. Maar waar we jarenlang een lage inflatie hadden, hebben we nu al een paar jaar een prijsstijging van zo’n drie of vier procent. En dat loopt door. Ik weet dat niet bij iedereen de inkomsten even hard stijgen als de prijzen, door omstandigheden kan het zijn dat je niet zo gemakkelijk je bijdrage kunt verhogen.

Toch zou ik je in overweging willen geven om te kijken of je iets meer zou kunnen bijdragen. Als iedereen zijn bijdrage met 4 of 5 procent verhoogt, zou dat voldoende zijn.

Ik begon mijn tekst met de opmerking dat ik dankbaar ben voor wat iedereen elke maand weer schenkt. Maar als je door deze tekst nog eens goed kijkt naar de hoogte van je bijdrage en je besluit dat er wel iets bij kan, weet dan dat dit met dank wordt ontvangen. Herman Gerrits.