21 april, 9.00 Paastuintje

Print this entry

Paastuintje 21 april: Graan zaaien
Graag willen we samen met de kinderen ook het paasfeest vieren. Bij de paasochtend hoort het graf. Dat was een speciaal in de rotsen uitgehouwen grot. Daarin was op Goede Vrijdag het lichaam van Christus neergelegd. Op de paasochtend ontdekken enkele vrouwen dat het graf leeg is en een engel vertelt hen dat Christus uit de dood is opgestaan.
In ons kleurige paastuintje mogen de kinderen zelf een donkere grot binnengaan. Daarin staat in het licht een engel die tegen ieder kind iets zegt dat ze stil in zich mogen bewaren en daarbij als teken van leven een narcis geeft: Die paasbloem laat ook zien dat de dood wordt overwonnen.
Voordat de kinderen de grot binnengaan, horen ze eerst een mooi verhaal, zingen een lied van Pasen en horen muziek. Het ingezaaide graan dat na een week al een beetje is opgekomen, mag weer worden meegebracht. En na afloop zoeken we in de kerk of de paashaas ook dit jaar weer iets voor ons heeft achtergelaten … Daarna komen we terug in de gemeentezaal en sluiten daar af voordat in de kerk de zondagdienst voor de kinderen plaatsvindt. We beginnen om 09.00 uur.