30 januari 11.45 uur Inleiding na de dienst

Print this entry

 

Op deze laatste zondag in de tijd van Epifanie verzorgt Wilma Bos, geëmeriteerd geestelijke, na de dienst een inleiding over ‘In vrede ben ik met de wereld – op weg naar een Johanneïsch christendom’.

‘Vrede schenk ik u, de vrede die in mij is geef ik u, niet zoals de wereld geeft, geef ik hem u.’ Johannes 14: 27

We leven in een wereld waarin elke dag, dichtbij of veraf, wel iets onze aandacht vraagt waartegen we terecht ‘nee’ willen zeggen. Hoe is dat te verbinden met dit vrede-woord van Christus? Wellicht komen we daar iets dichterbij wanneer we de weg vervolgen die één van de intiemste vrienden van Jezus heeft afgelegd: degene die uiteindelijk het Johannesevangelie en de Openbaringen kon schrijven.Wat betekent hij nu voor ons?